Om Rebecka Koritz

Sagt om Rebecka:

Jag har en vän som bär en alldeles speciell gåva; liksom ett lyssnande på friheten. Så stort och öppet expanderande, samtidigt som det är jordnära och mycket praktiskt. Rebecka Koritz är en fantastisk förebild och inspiratör när det kommer till att se, känna och ta nästa steg av relation till den yngre generationens verkliga behov och längtan.
Susanna Nova

Att vara förälder kan ju kännas både som världens största lycka och som världens största utmaning (och allt däremellan). Och särskilt om du har bestämt dig för att verkligen bemöta ditt barn med empati, respekt och tillit – då kan denna resa dessutom kännas väldigt ensam. Som tur är så ÄR vi dock inte ensamma. Rebecka Koritz är en av dagens främsta svenskspråkiga inspiratörer inom fredligt föräldraskap, empatisk kommunikation och unschooling/självstyrt inlärning. Rebecka har själv en bakgrund som lärare, har startad flera skolor, driver ett Agile Learning Center, men mest av allt så är hon mamma och en mycket modig kvinna som förändrar världen. Hennes kurser är helt unika: Rebecka skapar en trygg, öppen och empatisk miljö där du får inspiration, direkt svar på dina frågor och konkret hjälp med att hitta lösningar till just din vardag.
Rebecca Jean-Charles

Rebecka växte upp i montessoripedagogikens frihetstänkande system, och krockade med det konventionella skolsystemet när hon började i högstadiet. Trots det (eller kanske just därför) valde hon så småningom att utbilda sig till lärare med målet att göra en skillnad. Hon blev dock inte långvarig inom den svenska skolan.

2003 flyttade Rebecka till Mexiko, och har sedan dess fortbildat kring 300 mexikanska lärare på alla nivåer (förskola, låg-, mellan- och högstadiet, gymnasiet och universitetet); startat två waldorfinitiativ (Papalotes); och öppnat Explora ALC, Mexikos första Agile Learning Center som bygger helt på självstyrd inlärning. Hon har en unik och gedigen bakgrund inom alternativpedagogik, och anses vara en av Latinamerikas främsta experter på självstyrd inlärning.

T o jag

Rebecka unschoolar sin son Teo som har Aspergers syndrom, och ägnar resten av sin tid åt att driva Explora; coacha andra som startar upp alternativa skolor; ge workshops och kurser för föräldrar och lärare över hela Latinamerika; skapa innehåll på spanska och svenska (artiklar och videor) för att stötta familjer som har valt självstyrd inlärning som väg åt sina barn. Rebecka är styrelsemedlem i Tankesmedjan Tillit, som initiativtagare och medgrundare, och en av samskaparna till podden Fria Barn. 2016 kom hennes bok ”En Skola från Scratch” ut. Självstyrd inlärning och fredligt föräldraskap är hennes passion. Fritt lärande, pedagogisk mångfald och samtyckesprincipen hennes grundvalar. Barn är också människor.

6 reaktioner på ”Om Rebecka Koritz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s