Om Rebecka Koritz

Jag växte upp i montessoripedagogikens frihetstänkande system, och krockade med det konventionella skolsystemet när jag började i högstadiet. Trots det (eller kanske just därför) valde jag så småningom att utbilda mig till lärare med målet att göra en skillnad. Jag blev dock inte långvarig inom den svenska skolan.

2003 flyttade jag till Mexiko, och jag har sedan dess fortbildat kring 300 mexikanska lärare på alla nivåer (förskola, låg-, mellan- och högstadiet, gymnasiet och universitetet); startat två waldorfinitiativ (Papalotes); och öppnat Explora ALC, Mexikos första Agile Learning Center som bygger helt på självstyrd inlärning. Jag har en unik och gedigen bakgrund inom alternativpedagogik, och anses vara en av Latinamerikas främsta experter på självstyrd inlärning.

T o jagJag ägnar min tid åt att driva Explora; coacha andra som startar upp alternativa skolor; ge workshops och kurser över hela Latinamerika; skapa innehåll på spanska (artiklar och videor) för att stötta latinamerikanska familjer som har valt självstyrd inlärning som väg åt sina barn.
Samtidigt unschoolar jag min son Teo som har Aspergers Syndrom, och det är en annan helt fantastisk resa som du kan läsa om på Frön av Frihet.
Jag är styrelsemedlem i Tankesmedjan Tillit, som initiativtagare och medgrundare.

Självstyrd inlärning och fredligt föräldraskap är min passion. Fritt lärande, pedagogisk mångfald och samtyckesprincipen mina grundvalar. Barn är också människor. 

Podcast
Ett samtalEtt samtal: Jag blir intervjuad av Caspian Almerud. Vi pratar om självstyrt lärande, om att se beteenden som problem eller inte, om hemmasittare, om demokratiska skolor, om ansvar och om lärarrollen. Bland annat!

Vill du lyssna på avsnittet så gör du det här:
Soundcloud: https://soundcloud.com/ettsamtal
Acast: https://www.acast.com/ettsamtal
iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/ett-samtal/id1344488109

 

 

Annonser

6 reaktioner på ”Om Rebecka Koritz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s