En pedagogs bekännelser

En pedagogs bekännelser
Jag är utbildad språklärare från Uppsala universitet, och började min karriär som lärare i slutet på nittio-talet. Nu reser jag jorden runt och ger kurser i självstyrd inlärning, och min tonårige son har inte gått i skolan på flera år. I föreläsningen talar jag bland annat om:

  • Hur det blivit så att jag gått från att undervisa till övertygelsen att barn inte behöver undervisas för att lära sig.
  • Hur jag ser på inlärning och ”utlärning”.
  • Varför jag tror att skolan måste skapas om från scratch för att anpassas till barnens verkliga behov och en framtid vi inte vet mycket om.
  • Fördelarna med självstyrd inlärning och hur framtidens skola skulle kunna se ut.

Målgrupp: pedagoger, föräldrar, politiker och samhällsintresserade

 
Klicka tillbaks till Föreläsningar!